top of page

Užíváme CDS

Veřejná·141 členů

CDS2 alebo MMS+HGS pre včely

VČELY V OBLASTI NÁKAZY PIJÍ NADŠENĚ MMS s hgs

Alena Podaná - " Nová zpráva o včelkách: Kolega mi hlásil, že včelky MMS s HGS pijí jedna radost. Až

se jeho tatínek včelař diví jaký je to hukot. A říkal mi, že už si sami objednávají připravky a budou si i

sami dělat CDS2 na dezinfekci úlů a okolí. U nich na vesnici museli prakticky všichni včelaři své

včelstva na nařízení hygieny spálit. Tak uvidíme na jaře, jak to všechno dopadne !!! "

Doufám, že oxid chloričitý včely zachrání od nákazy, moru a jiných nemocí, tak jako pomohl už mockrát

koňům, králíkům, pejskům, kočičkám, ale i rybičkám a mnohým dalším zvířatům. Držím pěsti a doufám,

že si to včelaři mezi sebou řeknou. Včera mi totiž kamarádka sdělila, že mají nemocného koně s

těžkým astmatem a že se to prý nedá léčit, že ho budou muset utratit. Řekl jsem ji, že jsme dostali z

těžkého astmatu dva koně, kteří už byli na utracení a po CDS2 do tří dnů přestaly kašlat a nyní jsou

zdraví a v pohodě. Nemám totiž rád, když se lidé smiřují s tím, že se nedá nic dělat a obávají se pak

cokoliv udělat. Vím, že vždycky je nějaká cesta, jak to řešit. To, že občas někdo tu cestu nezvládne je

jiná věc, ale není důvod to nezkusit.

Alena Podaná: " Ještě bych dodala, že se jedná o vesnici u Zlína, kde je to opravdu se včelím morem

dost špatné. Skoro všechny vesnice hlasí, že se u nich pálilo. Kolegův tatínek z toho byl dost špatný a

proto se rozhodl, že to prostě zkusí na tom včelstvu, které mu jediné zbylo. Prý prohlásil, že jestli to má

zabít nějakým dryákem nebo spálit, tak je to jedno. A vida. Vypadá to zatím velice slibně. A když už si

dokonce objednávají sami ingredience z Fichemy, tak to vypadá, že tomu začíná věřit . Ale konečný

výsledek bude vidět až na jaře. Tak mu držme palce. "

Včelám velmi pomáhá k přežítí CDS2/ MMS s HGS - oxid chloričitý. Několik včelařů s

tím má velmi

dobré zkušenosti a včely na to nelétavájí v hojném počtu. Na pití se jim dává cca 50 ppm

CDS2

nebo 2-3 kapičky MMS s HGS na 1-2 dcl vody. Na vystříkání úlu může být silnější roztok

2x až 3x.

Pozor na slunce, které oxid chloričitý rychle rozkládá.

CDS podávám preventivně při zimním zakrmování v koncentraci cca 2500 ppm do 3,5 l

cukerného roztoku

asi deci a půl. Do každé dávky stejně. Jednou až dvakrát ročně vystříkám úly cds s vodou

1:1, -

stěny, včely i plod, prostě všechno najednou. Dna stříkám neředěným cds. Chce to

experimentovat a zkoušet.

CzechBook © 2020

bottom of page